Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/kajak-leje.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 546

Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/kajak-leje.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 546

Kajaktur – Saltholm (sæl-safari)

Er i erfarne kajakroerne, har i tidligere sejlet på åbent hav og har i sat hele dagen af til en lang kajaktur? Så har vi et foreslag til en kajaktur, der både byder på mange af Københavns turistattraktioner og masser af natur natur – måske endda med følgeskab af sæler!

Tag på sæl-safari ved Saltholm!

Tag på sæl-safari ved Saltholm

Kajaktur til Saltholm:

En tur til Saltholm er både lang og udmattende, men ikke desto mindre er det en helt fantastisk tur. Som det første skal det nævnes at vi kun vil anbefale denne tur til meget erfarne kajakroere, som tidligere har prøvet kræfter med kajak på åbent hav, at sejle i mange timer i træk og som har styr på diverse “redninger”. Grunden er, at turen ud til Saltholm er 15 km og tager mellem 2 1/2 og 3 timer, og skulle man vælte ud af sin kajak i Øresund, så kan situationen hurtig blive ret alvorlig, hvis ikke man kan komme op igen. Desuden er det en god ide at tjekke vejrudsigten og planlægge turen derefter.

Hvis man har taget forbehold for ovenstående og besluttet sig for at tage afsted, så kan man med sikkerhed gøre sig klar på en helt fantastisk kajaktur!

De første 6 km kommer til at foregå gennem Københavns Havn, og her kommer man til at opleve både den hyggelige atmosfære samt mange af Københavns seværdigheder, som eksempelvis Islands Brygge, Operaen, Amalienborg og Den Lille Havfrue.

Oplev blandt andet Den Lille Havfrue på kajakturen ud til Saltholm.

Oplev blandt andet Den Lille Havfrue på kajakturen ud til Saltholm.

Herefter kommer man ud forbi Trekroner og derefter kan man selv vælge om man vil følge kysten rundt til højre, eller om vil tage turen direkte over til Saltholm. Vi foreslår at man tager den direkte tur, da turen langs kysten alligevel ikke byder på de store oplevelser før man når til Amager Strandpark. Turen fra udsejlingen fra Københavns Havn og over til Saltholm er ca. 8 km.
Det kan umiddelbart virke ret langt, men der er bare noget over at sejle ude på det åbne hav som får en til at slappe af og nærmest slå over på auto-pilot, så den føles faktisk kortere end den egentlig er.

Saltholm er i sig selv ikke den store oplevelse, men den pandekageflade ø, eller det er rundt omkring den, er alligevel hele turen værd. For det første stiger vanddybden fra bredden ret langsomt og derfor kan man nemt sejle rundt og se på havnbundens smådyr, -fisk og flora. Mere interessant er dog de noget større dyr som også til tider befinder sig i vandet rundt omkring Saltholm, nemlig sælerne!
Ud af de 4 gange vi har valgt at tage en kajaktur ud til Saltholm har vi set sæler 2 af gangene, så umiddelbart er chancerne for at se sæler 50%. Da vi endnu ikke har fået indgået et partnerskab med sælerne, er det dog umuligt at sige hvornår og om de overhovedet er der, og det er derfor bare med at tage chancen. Lykken står den kække bi!

Hvis man er så heldig at få selskab af sælerne, så er det ude tvivl en helt igennem fantastisk oplevelse. Sælerne er utroligt nysgerrige og kommer helt ind på omkring 10 meters afstand fra kajakken, og vi har talt flokke på helt op til 6-7 sæler. Sælerne skiftevis dykker og stikker hovedet op, og vi har prøvet at de har fulgt efter os i helt op til 20-30 minutter, så det nærmest føles som om at de udspionerer en. Vi har desværre ikke selv haft kamera med når vi har været ude ved Saltholm, men billedet herunder er også taget ud for Saltholm, og afspejler meget godt de oplevelser vi har haft med sælerne.

Hvis du er heldig kan du opleve sæler på turen til Saltholm.

Hvis du er heldig kan du opleve sæler på turen til Saltholm.

Har man mulighed for det, så synes vi bestemt at man skal tage et kamera med, så man kan forevige oplevelsen. Vi har en vandtæt pose man kan låne, så kameraet ikke bliver vådt. Desuden vil vi også foreslå at have en madpakke med, som man enten kan nyde i kajakken eller på land, så energidepoterne kan blive fyldt op til hjemturen.

Udgivet i Kajakture
Booking:

Lejen er 500,- for 2 kajakker og 1.000,- for 4 kajakker. Du kan bruge kajakkerne hele dagen. Kajakkerne ligger ved Sydhavnen, Landvindingsgade 22.

Email leje@kajak-leje.dk (Vi har i øjeblikket lukket for udlejning)

Lejen inkluderer

« Glasfiber kajak
« Pagaj
« Våddragt
« Neoprensko
« Neoprenhandsker
« Spraydeck

Vidste du…
... at 82% af alle købehavnere foretrækker at glæde en ven, familie eller bekendt med en oplevelsesgave frem for bløde gaver? Nyd Købehavn fra vandet - book i dag.