Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/kajak-leje.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 546

Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/kajak-leje.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 546

Kajaktur i København – Middelgrundsfortet eller Flakfortet

Har du mod på en længere kajaktur i København end blot en tur rundt i kanalerne, så er en tur ud til Middelgrundsfortet eller Flakfortet et super godt alternativ!

Kajaktur til Middelgrundsfortet

Middelgrundsfortet er opført omkring 1890 som en del af Københavns befæstning, og er med sine 67.000 m²  både verdens største søfort og verdens største menneskeskabte ø uden forbindelse til land. 

Turen i kajak ud til Middelgrundsfortet går gennem Københavns Havn og undervejs kommer man forbi flere af Københavns seværdigheder, såsom Den Lille Havfrue, Amalienborg og Operahuset . Ud til indsejlingen til Københavns Havn er der ca. 6 km og derfra yderligere 4-5 km ud til Middelgrundsfortet, hvorfor det altså er en forholdsvis lang tur og derfor også primært anbefales til mere erfarne kajakroere. Med en normal fart i kajakkerne vil en tur på omkring de 20 km + pauser tage mellem 3 og 4 timer hvorfor vi vil anbefale at man tager både noget at drikke og spise med på turen, så man også lige kan få fyldt energidepoterne op.

Ude på øen er der mulighed for at komme op af kajakkerne og gå lidt rundt, og hos Kajak-leje.dk har vi snor man kan låne til evt. at fortøje kajakkerne.

Tag en kajaktur ud til Middelgrundsfortet.

Tag en kajaktur ud til Middelgrundsfortet

Kajaktur til Flakfortet

Nu hvor man alligevel har taget turen i kajak ud til det åbne Øresund, så har man også muligheden for at fortsætte ud til Flakfortet, som ligger et stykke længere ude end Middelgrundsfortet. Flakfortet er, ligesom Middelgrundsfortet, en kunstigt skabt ø, og er anlagt i 1910-16 og har primært været benyttet af militæret frem til 1968, senest som raketbase. 

Fra indsejlingen til Københavns Havn er der ca. 7 km ud til Flakfortet og vælger man at tage turen forbi Middelgrundsfortet først, så er der ca. 4 km yderligere ud til Flakfortet. Turen er altså en af de længere og indebærer også sejllads på åbent vand, hvorfor vi som sagt anbefaler  at man er forholdsvis erfaren med sejllads i kajak og at man desuden også tager højde for vejret. Turen bliver trods alt altid en smule sjovere og mere afslappende og sikker hvis man ikke skal kæmpe med bølger, vind og regn.

Ligesom på Middelgrundsfortet er der mulighed for at lægge til ude på Flakfortet, blot gør os opmærksomme på at i ønsker at sejle derud og så har vi noget snor i kan låne til at fortøje kajakkerne.

Kajaktur ud til Flakfortet

Kajaktur ud til Flakfortet

 

 

Udgivet i Kajakture
Booking:

Lejen er 500,- for 2 kajakker og 1.000,- for 4 kajakker. Du kan bruge kajakkerne hele dagen. Kajakkerne ligger ved Sydhavnen, Landvindingsgade 22.

Email leje@kajak-leje.dk (Vi har i øjeblikket lukket for udlejning)

Lejen inkluderer

« Glasfiber kajak
« Pagaj
« Våddragt
« Neoprensko
« Neoprenhandsker
« Spraydeck

Vidste du…
... at 82% af alle købehavnere foretrækker at glæde en ven, familie eller bekendt med en oplevelsesgave frem for bløde gaver? Nyd Købehavn fra vandet - book i dag.