Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/kajak-leje.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 546

Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/kajak-leje.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 546

Kajak købsguide. Sådan vælger du den bedste kajak

Vil du gerne eje en kajak? Er du i tvivl om hvilken kajak du skal købe? I artiklen får du en komplet gennemgang af et valg, der kan få stor betydning for din senere vandsport kariere. Jeg vil gå igennem de forskellige elementer og beskrive hvad du skal være opmærksom på.

kajak købsguide

Der er mange bevæggrunde for at købe din egen kajak. Personligt købte jeg min første kajak i tidernes morgen pga. Fleksibiliteten og for at sejle i noget der virkede. Andre grunde kunne være drømme om lange ture, drømme om et specielt udseende eller et ønske om maksimal fleksibilitet.

Typer af kajakker

Der findes overordnet to typer af kajakker.

  • Havkajakker
  • River rafting kajakker

Hvis du skal sejle i søer, åer, floder eller havvand i Danmark eller lignende, skal du tage en havkajak. De to typer af kajakker adskiller sig ved at havkajakker er længere og mere stive, hvor river rafting kajakker er bløde og fleksible. Der er til gengæld ikke meget sjov i en river rafting kajak i Danmark.

kajaktyper fx havkajak og river rafting

Plastik versus glasfiber / kulfiber

Ligesom typerne af kajakkerne er materialerne også opdelt i to typer

  • Plastikkajakker (PE plast)
  • Glasfiber eller kulfiber kajakker

Dette er en af de første overvejelser du bør gøre dig. Der er mange argumenter for at vælge begge typer af kajakker. Overordnet set er glasfiber / kulfiber dyrere end plast. Derudover  glider glasfiber bedre i vandet end plastik. Vedligeholdelsesmæssigt holder en kajak af plast længere – dog kan den ikke repereres. Jeg anbefaler til enhver tid at købe glasfiber.

glasfiber havkajak

Funktionaliteter

Uanset hvilken kajak du køber er der en række funktionaliteter som du skal have. Nogle af dem kan måske undværes, men du skal være meget opmærksom på om du kan undvære dem.

  • Håndtag
  • Dæksliner
  • Vandtætte rum
  • Net

Håndtagets funktionalitet er helt essentiel. Uden håndtag bliver det hurtigt meget trættende at bære kajakken fra opbevaringsstedet til vandet. Bare 20 meter kan være trættende.

kajak feetures

Dæksliner er den funktionalitet at du kan bruge et dæksel og sørge for at du ikke får vand ned i kajakken. Det er svært at undvære.

Vandtætte rum er måske mere nice-to-have end det er need-to-have. Hvis du gerne vil på længere ture, er det dog et must til opbevaring af mad, drikke, tøj og lignende.

Net er ligeledes mere nice-to-have end need-to-have. Du har med et net (typisk placeret forpå kajakken) mulighed for hurtigt at tage en trøje af og ligge den under nettet.

Overvej at prøv kajakken først

Hvis du har mulighed for det anbefales det på det kraftigste at prøve kajakken før du køber den. Det bør være muligt de fleste steder. Nogle er flinke til at lade dig prøve, mens andre kræver du køber først. Det er min kraftigste anbefaling at prøve før køb.

Har du spørgsmål så smid dem afsted her nedenfor og jeg skal gøre hvad jeg kan for at hjælpe dig.

Udgivet i kajak

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Booking:

Lejen er 500,- for 2 kajakker og 1.000,- for 4 kajakker. Du kan bruge kajakkerne hele dagen. Kajakkerne ligger ved Sydhavnen, Landvindingsgade 22.

Email leje@kajak-leje.dk (Vi har i øjeblikket lukket for udlejning)

Lejen inkluderer

« Glasfiber kajak
« Pagaj
« Våddragt
« Neoprensko
« Neoprenhandsker
« Spraydeck

Vidste du…
... at 82% af alle købehavnere foretrækker at glæde en ven, familie eller bekendt med en oplevelsesgave frem for bløde gaver? Nyd Købehavn fra vandet - book i dag.