Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/kajak-leje.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 546

Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/kajak-leje.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 546

Er det dyrt at sejle kajak?

Ja. Det er dyrt at sejle kajak, eller det kan det i hvert fald hurtigt blive! Der findes dog gode muligheder for at få skrabet ned til need-to-have frem for nice-to-have. På den måde holder du et relativt lavt budget. Vi gennemgår her lidt om omkostningerne forbundet med at sejle kajak.

Prisniveauet for kajaksejlads

Før du overhovedet har købt din første kajak, har prisniveauet måske strejfet dig. Rigtig mange har ikke råd til at bruge for mange penge på udstyr (inklusiv os selv). Det gælder alle sportsgrene. Du behøver ikke hele pakken fra start. Start med det essentielle, og du er hurtigt afsted.

Priser på kajakker

Prisniveauet kan variere meget, og det vil uden tvivl være denne investering, der vil være din største. Der findes et hav af forskellige typer på markedet, så vær meget opmærksom på at du køber den rigtige. Der er virkelig ingen grund til at bruge for mange penge på din kajak, hvis du kan undgå det. Omvendt skal du ikke købe for billigt. Du bliver træt af det, og det kan være svært at komme af med den igen.

Prisniveauet for en kajak afhænger selvfølgelig af kajaktypen, egenskaber, materialer osv., men som udgangspunkt vil priserne på en ny havkajak starte fra omkring 5.000 og opefter – en smule billigere for en plastikkajak.

Vedligeholdelse af kajak

Ved god vedligeholdelse holder dit udstyr længere. Jo bedre du vedligeholder, desto mindre penge skal du bruge på at reparationer. Et par hurtige fif til god vedligeholdelse

  • Rengør alt udstyr efter sejlads. Vask det bare med en vandslange. På den måde fjerner du salt og skidt, der på sigt vil forringe kvaliteten af kajakken.
  • Opbevaring bør foregå tørt og ikke på jorden.
  • Ved ud- og indsejling bør du være meget opmærksom på sten og andre ting i vandet der kan ridse.

Købe eller leje – hvad er billigst?

Personligt havde jeg mange overvejelser omkring køb vs. leje af kajak. Hvad er billigst på kort sigt og på langt sigt. Vi har opstillet et lille regnestykke for dig her.

Hvis du vælger at leje kajakken

Når du begynder til kajaksejlads har du en forestilling om at du måske kommer ud 3 gange i ugen. Det sker for de færreste. Hvis du regner med 1 gang ugentligt vil det koste dig omkring 1.500-2.000 kr. i måneden.

I Danmark har du nok kun lyst til at sejle 5 måneder om året. Samlet bliver prisen for dig mellem 7.000-10.000 kroner for 1 år, da du ikke sejler i de resterende 7 måneder.

Hvis du vælger at købe kajak

Vi antager at du vil købe din kajak af samme kvalitet som lejekajakken. De er typisk af plast, men nogle steder kan du være heldig at få i glasfiber. Her er regnestykket.

Kajakken koster dig 7000 kroner + 1000 kroner i udstyr. Efter 1 år kan du sælge den til 4000 kroner inklusiv udstyr (våddragt, pagaj, spraydesk og redningsvest). Dvs samlet set har det kostet sig 3000 kroner.

Derudover skal du huske at medregne opbevaring af kajakken. Det koster typisk 200 kroner / måned, altså 2.400 kr. i året. Samlet set har det kostet dig 7.000 kroner at eje kajakken.

Udgivet i kajak

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Booking:

Lejen er 500,- for 2 kajakker og 1.000,- for 4 kajakker. Du kan bruge kajakkerne hele dagen. Kajakkerne ligger ved Sydhavnen, Landvindingsgade 22.

Email leje@kajak-leje.dk (Vi har i øjeblikket lukket for udlejning)

Lejen inkluderer

« Glasfiber kajak
« Pagaj
« Våddragt
« Neoprensko
« Neoprenhandsker
« Spraydeck

Vidste du…
... at 82% af alle købehavnere foretrækker at glæde en ven, familie eller bekendt med en oplevelsesgave frem for bløde gaver? Nyd Købehavn fra vandet - book i dag.